Milí naši hotelieri, šéf kuchári, kuchári, študenti hotelových akadémií. Zúčastnili ste sa aj Vy sympózia Gastronomy Slovakia 2022 v Refinery Gallery v Bratislave?

Ak nie, radi Vám prinášame kúsok atmosféry a gastronomického zážitku z akcie, na ktorej sa stretla kuchárska elita z celej Európy. Pozval ju pán Radoslav Nackin so svojim tímom a vytvorili akciu na ktorej si prišli na svoje nielen diváci, ale veľmi boli spokojní aj hostia zo zahraničia. Hlavne michelinskí šéfkuchári a kuchári, ktorí sa zhodli na tom, že tak vrelé publikum a tak perfektnú atmosféru v sále vystavovateľov, ale aj na pódiach dlho nezažili.

Keď sa spojí talent, nadšenie, kreativita, výnimočnosť a láska k práci, vytvorí sa výnimočné jedlo a gastronomický zážitok.

O zážitky sa postarali aj naši  šéfkuchári a kuchári zo Slovenska a z Českej republiky, ale aj z rôznych štátov Európy.

Work Zone Slovakia máme tú česť, že títo skvelí ľudia a profesionáli, ktorých sme stretli na Gastronomy Slovakia 2022, sú našimi klientmi.

Atmosféra na akcii bola skutočne príjemná, priateľská, ale aj poučná. Na akcii sa zúčastnili nielen špičky v gastronómii, šéfkuchári, kuchári, ale aj študenti hotelových akadémií, ktorí sa prišli dozvedieť a naučiť niečo nové z moderných kuchýň z celého sveta, čo môžu priniesť aj do svojej budúcej praxe.

Mnohí kuchári prišli na sympózium hlavne za pánom Kuncom zo Salabka Restaurant v Prahe, alebo za pánom Masarovičom z Ufo Bratislava, ktorí sú ich inšpiráciou pre kuchársku prácu.

Na pódium vystúpili známe mená michelinovských kuchárov,

Medzi nich určite patrí Fernando Peréz Arellano  z Mallorci (ktorý zažiaril ako šéfkuchár z Baleárskych ostrovov s 2 hviezdami Michelin a patrí medzi 15-tich najlepších a najinovatívnejších kuchárov zo Španielska. (https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Ďalším fantastickým kuchárskym hosťom bol na Gastronomy Slovakia Pietro Leemann, z JOIA vegetarian restaurant, Miláno, Taliansko, 1 Michelin, Green Michelin. Hlavnou myšlienkou a základom Joia, je šíriť zeleninovú zdravú kuchyňu, priateľskú k planéte a ku všetkým bytostiam, ktoré ju obývajú. (https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Fantastickým hosťom s michelinskou  hviezdou bol Peter Duranský s Das Loft, Sofitel Viedeň, víťaz Bocus d´Or Slovakia 2021, Michelin guide. Je prvým Slovákom, ktorý  získal  michelinskú  hviezdu. Peter Duranský je šéfkuchár viedenskej  reštaurácie LOFT a je víťazom Bocuse d´Or Slovensko 2021, účastníkom európskeho finále, tejto najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete. (https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Významným hosťom z Českej republiky bol na sympóziu o gastronómii šéf kuchár Petr KUNC z reštaurácie Salabka a butikového vinárstva, ktorého v roku 2018 Michelin zaradil do ich sprievodcu. Salabka je fine-diningová reštaurácia a Petr založil koncept na lokálnych produktoch, ktoré pripravuje moderným, ale aj klasickým spôsobom. (https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Úžasný kuchársky zážitok ste si mohli pozrieť so šéf kuchárom Jozefom  MASAROVIČOM z UFO watch.taste.groove, Bratislava. Jeho kuchárske umenie a kreativita sú pre mnohých inšpiráciou, ktorú pocíti každý hosť vo svojom menu. Reštaurácia UFO získala pod jeho vedením v minulom roku ocenenie od nezávislých Gurmán award hodnotiteľov – Najlepšia prémiová reštaurácia na Slovensku a v rebríčku TREND reštaurácií sa už po tretí krát umiestnila medzi slovenskými reštauráciami na prvom mieste. Medzi jej ocenenia patria aj  3 zlaté vidličky od bedekra Gurmán na Slovensku. (https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Ak Vám tieto zvučné mená v gastronómii niečo hovoria, tak určite viete, že Gastronomy Slovakia 2022 bola kvalitná a prestížna akcia, ktorej sa oplatilo zúčastniť sa.

Na Gastronomy Slovakia 2022 sa konali aj veľmi hodnotné Workshopy, ktoré obohatili celú akciu, ale aj každého, kto sa ich zúčastnil.

S témou „Ako v cestovnom ruchu z korona krízy von?  Čo  by mali spraviť hotely, penzióny a reštaurácie?“ ste si mohli vypočuť Dr. Jaroslava RATAJA, hoteliera a marketingového poradcu pre hotelové siete v Rakúsku a Taliansku.

Silvia HORECKÁ, ponúkla na Workshope prednášku na tému „Terapia jedlom. Intolerancie, alergie alebo len výmysel moderného stravovania ?“

Marek FAJČÍK, majiteľ pražiarne kávy EBENICA COFFEE ponúkol tému „Ako si vybrať vhodnú kávu do svojej reštaurácie?“

Tomáš DILONG, výrobný riaditeľ VIAJUR, prednášal „O charaktere a nuansách rizlingov zo Svätého Jura.“

Ing. Michal KUCHAROVIČ, Prvý somelier na olivové oleje na Slovensku, Oleamo s.r.o., obohatil prednášky o tému „Prečo by ste v reštaurácii mali venovať výberu olivového oleja takú pozornosť a prečo majú lepšie reštaurácie vo svete na výber viacero olejov?“

Tomáš ŠAJGAL, Somelier Nomád, prednášal na tému „Somelierske trendy 2022.“

(https://gastronomyslovakia.sk/#program)

Work Zone Slovakia sa už teraz teší na budúci ročník, tejto skvelej prezentácie TOP profesionálov, zo svetovej gastronómie a kuchárskeho umenia.

Ešte na inšpiráciu Vám doplníme, kto sa 7. ročníka sympózia GASTRONOMY SLOVAKIA zúčastnil a s kým ste sa na akcii mohli stretnúť a zoznámiť.

4 michelinskí šéfkuchári a 1 kuchár roka 2020

30 špeciálnych vystavovateľov

10 Master class a Workshopov

431 odborných hostí

Z toho bolo:

203 šéfkuchárov

34 F&B manažérov

16 riaditeľov hotelov a penziónov

10 majiteľov

90 vystavovateľov zástupcov firiem

26 riaditeľov firiem

12 majiteľov firiem

14 novinárov

26 študentov hotelových škôl

(https://gastronomyslovakia.sk/#program)

S mnohými z nich sme sa mali možnosť rozprávať a spoznať ich nadšenie pre kuchárske umenie aj v našom stánku Work Zone – Obliekame profesionálov.

Keď sa majstrovstvo spája s nadšením a michelinovskí kuchári (foto s pánom Petrom Kuncom), s dobrým jedlom a s moderným kuchárskym oblečením Le Nouveau Chef.

Ostatné zážitky si môžete pozrieť vo fotogalérii. 

Zdroj: https://www.cajjak.com/album/nez2ga

Ďakujeme za pozvanie na Gastronomy Slovakia 2022. Osobitne ďakujeme za spoluprácu a organizáciu celého sympózia pánovi Radoslavovi Nackinovi a jeho tímu.

Pekný deň naši kuchárski priatelia.

Team Work Zone – Obliekame profesionálov